Tibor tijmen

10 transformerende hoogtepunten in 2022

Wat gaat een jaar toch snel voorbij! En 2022 was een enorm transformatief jaar voor mij. Ik heb enorm veel groeipijn ervaren en heb mezelf op meerdere vlakken uit mijn comfortzone getrokken. In dit artikel deel ik 10 highlights van het afgelopen jaar.

 

1. Wonen in Lissabon

Het was al lange tijd mijn wens om tijd in het buitenland te wonen. Helaas werd ik twee jaar geleden teruggefloten vanuit Indonesië vanwege de coronaperikelen. Dit heb ik begin dit jaar overgedaan door twee maanden lang in Lissabon te hebben gewoond. Een leerzame ervaring die bijzonder veel nieuwe deuren heeft geopend. 

 

2. Burnout voorgebleven

Een complex liefdesleven, het managen van twee blogs, werken voor meerdere klanten en daarnaast ook nog werken aan meerdere concepten. Resultaat: veel stress, weinig werkplezier en veel negativiteit. Uiteindelijk nam ik de beslissing om alles vaarwel te zeggen en me nog maar te richten op twee dingen: Een paar klanten voor mijn basisinkomen & de start van mijn carrière als coach.

 

3. Schuldenvrij

Ik had een schuld van 20k, maar die is begin dit jaar volledig ingelost. Het is bizar wat stress van schulden je kan opleveren. Dat ik ooit zo geleefd heb…

 

4. Mijn eerste retraite gegeven

Het was een uitdaging, maar het Shaolin-Viking retreat in Wales was een groot succes. Pijngrens overschrijdende oefeningen, mediteren, HIIT, worstelen & ijsbaden. Zeer intens, maar het was zeker waard. Dit is de eerste in de rij van vele die gaan volgen!

 

5. Ik heb Mark en Yvonne mogen trouwen

‘Yoo Tibor, zou jij ons willen trouwen?’

Ik zat rechtop in bed toen ik dit bericht ontving van mijn vrienden Mark en Yvonne. Wat een enorme eer om hiervoor gevraagd te worden. Niet lang heb ik erover nagedacht en heb ik ingestemd om hun te trouwen. En dat was een groot succes! Ze zeiden beiden JA. Ik heb het altijd spannend gevonden om voor een grote groep te spreken, en daarom deed ik het JUIST. BABS zijn is best leuk.

 

6. Stabiele practice gecreëerd 

Ik mediteerde weleens, maar niet consistent. Ik ging vooral naar plantmedicijn- en zweethutceremonies om op zoek te gaan naar inzichten. Maar door dat alleen maar te doen ga je zweven en mis je geaardheid. Daar moest iets anders voor in de plaats komen. Ik ben begonnen met consistent mediteren, breathwork en qi gong. Dit zit nu zo steevast in mijn ochtend ingebakken dat ik me onbreekbaar voel door de dag. Ik voel me stabieler dan ooit.

 

7. Vaarwel gezegd tegen alcohol

Ik had al regelmatig periodes waarin ik geen alcohol dronk, maar dit jaar nam ik het definitieve besluit om te stoppen met alcohol. Het was gek om ermee te stoppen, maar ik ben helemaal blij met mijn besluit. Voor mij is het leven zonder alcohol écht beter!

 

8. Twee blogs verkocht

Ik had twee blogs over singles en singlereizen waarmee ik geld verdiende middels advertentie-inkomsten. Dit zou me de vrijheid geven die ik wilde hebben. Dat was niet het geval. Ik werkte alleen en zat dagen achtereen achter de pc. Het bezorgde me veel stress en ik besteedde er te weinig tijd aan om er fatsoenlijke euro’s uit te halen. Er viel een last van mijn schouders toen ik besloot het te verkopen. Binnen een week waren ze verkocht.

 

9. Drie stilteretraites gedaan

Ja mensen, ik ben fan van de stilte. Dit jaar heb ik stilteretraites gedaan in Portugal (drie dagen), Nederland (vijf dagen) en Thailand (zeven dagen). Het is moeilijk om je terug te trekken en je volledig af te zonderen van de buitenwereld. Maar de stilte is fucking helend.

 

10. Gestart als coach voor moderne Vikingen

Ik zou pas over drie of vier jaar willen beginnen als coach, maar door de juiste mensen om me heen te verzamelen, durfde ik het aan om er nu al mee te beginnen. We beginnen pas in januari 2023, maar het voorwerk heb ik dit jaar gedaan. Het is een onwennig gevoel om ineens een rol als coach te hebben, maar ik ben er klaar voor. Ik heb er gigantisch veel zin in!