Tibor tijmen

Versla jouw Inner Bitch

De stem van jouw gedachten praat de hele dag tegen je. Zij analyseert, bekritiseerd en geeft altijd commentaar op de dingen die je doet. Zij is er altijd. Wanneer je in een situatie van weerstand komen, praat dat stemmetje fel tegen je: ‘Doe het niet!’, ‘Het is koud’, ‘Je bent moe’. Dit stemmetje is jouw INNER BITCH. 

Jouw INNER BITCH wil blijven leven en daarom zal die tegen je blijven praten. Zij zal er alles aan doen om je in je comfortzone te houden. Soms schreeuwt ze hard en onaangenaam tegen je, soms komt ze fluistert ze. Deze stem doet er alles om jouw levensgeluk in de weg zitten. Maak er een gewoonte van om haar te negeren. 

De weg van de minste weerstand is de makkelijkste weg. Dat is ook de reden dat we eindeloos zitten te scrollen of iedere serie op Netflix uitspelen. We zitten nou eenmaal liever voor de televisie dan dat we een setje zware deadlifts uitvoeren. 

Doordat we veiligheid en comfort verkiezen boven het mogelijke gevaar van ongemak, saboteren we ons eigen potentieel voor zelfontwikkeling. Maar weerstand, ongemak en stress zijn essentiële voorwaarden voor persoonlijke groei. Een gladde zee heeft nooit een bekwame zeiler gemaakt.

Dussss: wil je een gemakkelijk leven leiden, of het leven wat je écht wilt?

 

De cyclus van groei

Een belangrijk principe om groei te duiden is de stress/herstel/adaptatiecyclus.  

Krijg je teveel stress in één keer binnen, dan zal je jezelf er hoogstwaarschijnlijk niet weer aan blootstellen. Krijg je te weinig stressprikkels binnen, dan zal het niet genoeg zijn om groei uit te lokken. Daarom moet je op zoek naar nét de juiste hoeveelheid stress om te overwinnen en je aan te passen. 

Een praktisch voorbeeld is krachttraining: Je lichaam wordt op regelmatige basis belast door steeds zwaardere gewichten te tillen om spiergroei te realiseren.

Je traint om je lichaam sterker te maken, je eet en slaapt voor herstel. Hierdoor produceert je lichaam groeihormonen, waardoor je spieren groter en sterker worden.  

Als je persoonlijk wilt groeien, dan moet je iedere dag je bestaande evenwicht nét een beetje verstoren om een nieuw, beter evenwicht tot stand te brengen. Richt je leven hierop in en je zult merken dat je vooruitgang boekt.

 

Wat heeft dit met mijn INNER BITCH te maken?

Wanneer je jezelf consistent buiten je comfortzone duwt, zal je merken dat je beter kunt omgaan met stress en dat je positiever gaat denken. Comfortabel zijn in het oncomfortabele maakt je ONBREEKBAAR en brengt jouw INNER BITCH tot zwijgen. 

Dit geldt voor ieder aspect in het leven. Deze adaptatie vind niet alleen plaats in de Crossfit box. Wanneer je hier een PR scoort, zul je merken dat obstakels in andere levensgebieden makkelijker worden. Je plant iedere keer een zaadje op je pad naar je ware ik!

Dus aan de bak en versla je Inner Bitch. Iedere dag komt ze weer terug, en iedere dag zal je strijd met haar aan moeten gaan. Blijft consistent, dan win je steeds vaker. 

 

Samen de strijd aan met jouw inner bitch?

Om een goed leven te leiden zal je de strijd aan moeten gaan met jouw inner bitch, maar dat hoef je niet alleen te doen. In het traject ‘Leef als een moderne Viking’ gaan we in een tribe van vijf mensen dagelijks aan het werk om door die weerstand heen te breken. 

Start: Januari 2023